Васил Пиронков, КАПБ: Протестът на 18 май няма да попречи на матурите
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Май 2022 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Пиронков, КАПБ: Протестът на 18 май няма да попречи на матурите

/КРОСС/ "Не само работодателските организации ще ние подкрепят, но и ресторантьорите и всички хора и браншове, които са засегнати от скъпите горива". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" председателят на УС на Камарата на автобусните превозвачи в България (КАПБ) Васил Пиронков преди готвения за 18 май протест на превозвачите:

"Това, което правителството отправя като мярка към гражданите - да се зарежда до 50 литра гориво, звучи много несериозно, още повече за икономически експерти, каквито са нашите управляващи. Несериозно е, защото това няма да доведе до никакъв икономически ефект. Ако се приемат нашите искания, сигурно държавата няма да получи един милиард и половина в един следващ период от акциза и от био добавката, но нямаше да се дадат четири милиарда и половина помощи, които в момента се дадоха и отидоха някъде на вятъра си, защото неправомерно бяха разходвани, неправомерно беше подпомаган бизнес, който нямаше нужда да има подпомагане, ако бяха по-евтини горивата и бяха по-евтини всички продукти. Ние можем да си поговорим с управляващите на тази тема, независимо какво те ще решат".

Председателят на УС на Камарата на автобусните превозвачи в България увери, че протестът на превозвачите на 18 май по никакъв начин няма да попречи на придвижването на зрелостниците към училищата, в които ще се провеждат матури:

"Ефективните протести ще започнат от 9 часа, когато вече всички ученици ще бъдат в класните стаи и това по никакъв начин няма да се отрази на един дванайсет-годишен положен труд на децата".

Източник:БНР