Община Царево бе домакин на "Фестивала на зелениката"
Секция: КУЛТУРА
15 Май 2022 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Царево бе домакин на "Фестивала на зелениката"

/КРОСС/ Всяка година, през май месец, когато е цъфтежът на рядкото и красиво растение - странджанска зеленика, на територията на природен парк "Странджа" се организира едно от най-значимите събития за района - „Фестивалът на зелениката".

Тази година домакин на събитието е красивото странджанско село Бродилово. Официалното откриване на 18-тото издание на Фестивала на зелениката започна с изпълнение на химна на Странджа „Ясен месец" от фолклорни групи на територията на ПП „Странджа". Актьорът - маестро Юри Ангелов представи стихотворение, написано от една учителка.

Инж. Георги Лапчев- кмет на община Царево първи, като домакин, приветства всички присъстващи на празника. На събитието присъстваха и официални гости - кметът на община Малко Търново - Илиян Янчев, областният управител Стойко Танков, заместник областен управител Тодор Иванов, кметът на село Бродилово Костадин Стойков, Петър Кънев- депутат, инж. Златка Азманова - заместник директор на югоизточно държавно предприятие град Сливен, и г-жа Елена Рафаилова.

Проведе се и демонстрация по първа долекарска помощ в гората от експерти от БЧК - Бургас. За всички гости бе организиран кулинарен базар с домашно приготвени ястия. Фестивалът продължи с богата фолклорна програма и туристически маршрути за всички желаещи.