Томислав Дончев: Сегашното управление по думите му нанася само вреди върху държавата
Секция: Коментари
15 Май 2022 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Томислав Дончев: Сегашното управление по думите му нанася само вреди върху държавата

/КРОСС/ ГЕРБ би имал политически ползи от по-дългия престой на правителството, но националният и държавният интерес предполага да има по-скоро друго правителство с малко по-грамотни хора. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Сегашното управление по думите му нанася само вреди върху държавата. Правителството би могло да прекрати съществуването си само под обществен натиск или при тежък раздор в коалицията.

Аферите в доставките на газ през посредник, случаят с Gemcorp, със завода за батерии са само част от корупционните случаи, по които ГЕРБ ще сезира МВР, заяви Томислав Дончев. „Това е допълнителен тест доколко държавата в тази ситуация има имунни сили. Нека да видим на първо място дали МВР ще бъде така усърдно, справяйки се с тези случаи, както конкретно с опозицията", заяви заместник-председателят на партията.

„Балкански поток" е изграден със средства не от бюджета, а от държавно дружество и с български средства. В период между 6 до 9 години цялата стойност на инвестицията ще бъде изплатена и в десетилетията напред държавата ще прибира транзитни такси, обясни Томислав Дончев.

Мерките на правителството са крайно закъснели и неадекватни, те не са антиинфлационни, смята той.