Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие, че има бързо решение и е възможен компромис
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие, че има бързо решение и е възможен компромис

/КРОСС/ „Кирил Петков реши, че сам ще реши всичко, без да се вслуша в мнението на всички хора, които са полагали усилия през последните 30 години да разрешат въпроса в РСМ. България трябва да разреши този въпрос. България очевидно ще полага много усилия, защото очевидно властите в Скопие нямат никакво желание да имат нормално отношение с нас”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Любчо Нешков.

По думите му не е възможно кабинетът да подкрепи безусловно членството на РСМ в ЕС, без да каже на парламента и президента. „Мисля, че на практика това е невъзможно. И изявлението на премиера от петък вечер потвърждава това мое мнение. Дали ще има КСНС защото вицепрезидентът се усъмни в това дали трябва да има – не е важно. По-важното е дали Кирил Петков има нещо, което да съобщи на този Консултативен съвет. В случая ситуацията е по-драматична в друга посока – Кирил Петков позволи през тези 6 месеца да бъде подведен от македонските власти, че е възможно бързо решение и е възможен компромис".

Според него премиерът в началото на годината е обещавал новини всяка седмица, но в петък е признал, че това не води до никакъв резултат. „Икономическите отношения са на нивото от преди пандемията. Инфраструктурата е на нивото от Бивша Югославия от преди 30-40 година. В културата, в транспорта – имаше обещания, които не се случиха”, подчерта той.