София ще бъде домакин на първото куиър стендъп комедийно шоу “Смей се с GLAS” на 13 юни
Секция: Шоубизнес
23 Май 2022 11:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София ще бъде домакин на първото куиър стендъп комедийно шоу “Смей се с GLAS” на 13 юни

/КРОСС/ София ще бъде домакин на първото по рода си ЛГБТИ стендъп комедийно шоу, в което ще вземат участие популярни представители на общността. Събитието ще се проведе на 13-и юни, понеделник, от 20:00 часа в клуб Carrousel. „Смей се с GLAS” е част от програмата на София Прайд и ще се проведе в подкрепа на Киев Прайд, като част от приходите ще подпомогнат хората в нужда от украинската ЛГБТИ организация.

Организаторите на събитието споделят: „ЛГБТИ общността в България често е обект на насмешки и обиди, но този път смехът ще бъде лечението за всички тях. „Смей се с GLAS” е първото у нас куиър стендъп шоу, което ще представи четирима цветни участници и техните лични истории на 13-и юни. Билети може да намерите в мрежата на Epay Go.

Галя Петкова, Живко Станев, Петя Савова и Драго Баго са имената и псевдонимите на участниците в събитието. Водеща ще бъде Елза Парини, която е по-позната като първата драг дама на България.

Галя Петкова е сериен предприемач, предимно в развлекателната индустрия и се определя като „естествен ходещ стендъп. Има две кучета и ръководи култовите столични заведения „65 светулки“ и бар Essence.

Живко Станев е певец, завършил в Лондон. От 17 години се занимава с дублаж на филми.

Петя Савова е легенда в българския графичен дизайн. Над 18 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм. Независимо дали е глобален креативен директор за 27 държави, собственик на рекламна агенция, която работи само с фрийлансъри, креативен директор в една от най-успешните рекламни агенции у нас, дали създава красиви сайтове и апликации, или пък ще фрийланства дизайн на сноубордове или илюстрации през уикендите, тя винаги ще изпъква с оригиналност и стил.

Драго Баго е бракоразводен адвокат от повече от десет години и стотици разводи са минали през ръцете му. Известен е с това, че не си вдига телефона, върши всичко в последния момент, всички се оплакват от него и няма нито едно загубено дело. В свободното си време пее, пише и пътува.

Събитието „Смей се с GLAS” е продуцирано от Оля Малинова в партньорство с фондация GLAS. Режисьор е Стоян Радев.