Финансово-счетоводният факултет на УНСС чества 70 години
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2022 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Финансово-счетоводният факултет на УНСС чества 70 години

/КРОСС/ С международна научна конференция „70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС“ беше отбелязана годишнината на един от емблематичните факултети на Университета за национално и световно стопанство.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи на декана на Финансово-счетоводния факултет проф. д-р Румен Брусарски най-високата степен в отличията връчвани от ректора – статуетка на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС.

Официален гост на събитието беше председателят на Сметната палата Цветан Цветков. Той поздрави факултета и се обърна към участниците във форума с думите: Финансово-счетоводния факултет се е превърнал в българска емблема за академична и професионална подготовка, създавайки многохилядна общност от счетоводители, финансисти, одитори, които са подготвени творчески да решават проблемите на настоящето и бъдещето в частния и публичния сектор. Адекватно и качествено образование, познаване на новите технологии – това е сертификатът за вашата благородна мисия.“

Проф. Димитров заяви, че „тези 70 години от историята на Финансово-счетоводния факултет са време на академичен градеж и всеотдайност на няколко поколения преподаватели и учени. Тяхното дело е еманация на българската наука, академична съвест и морал. Много млади хора целенасочено избират да получат своето образование и да предначертаят своя професионален път във факултета, което е доказателство за качеството на обучението, което те получават.“ Ректорът подчерта, че Финансово-счетоводния факултет като част от академичното  семейство на УНСС винаги ще бъде на водещи позиции като създател на стандарти в образованието и науката. 

Юбилейното честване и международният форум събраха десетки представители на финансовата наука и практика, академичната общност, гости от институции и авторитетни университети от страната и чужбина.