Наоми Кембъл: Претърсиха ме в България, защото съм "черна"
Секция: Шоубизнес
12 Юни 2022 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наоми Кембъл: Претърсиха ме в България, защото съм "черна"

/КРОСС/ Наоми Кембъл е останала разочарована, след като е почувствала, че е била претърсена от служител на летището в София само защото е чернокожа.

Супермоделът смята, че проверката на летището е била свързана с цвета на кожата й, когато е била спряна миналия месец от служители на терминала за пристигащи на Летище София, докато е пътувала за модни снимки в София, предава The Mail on Sunday.

Източници твърдят, че 52-годишната Кембъл е била "много разстроена" от случилото се на 19 май, след като пристигнала за тридневното работно пътуване.

Не е ясно дали персоналът, който е поискал да претърси вещите й, е бил сред служителите на летището или на частна фирма.

По-късно Наоми Кембъл е била видяна да излиза от летището с бейзболна шапка и чанта в ръката си, преди да бъде откарана до луксозен хотел в София.

Нейният говорител казва, че супермоделът е бил на посещение в София за изпълнение на работни задачи.

"Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя пътуваше за снимките на вълнуваща фотосесия, която очакваше с нетърпение, но това малко помрачи времето й, прекарано в София", разкрива приятел на супермодела.

Расовото профилиране исторически се отнася до подозрение, насочване или дискриминация срещу лице въз основа на неговия етнически или религиозен произход, както и националност. През последните години се използванай-вече, когато се правят стереотипни предположения заради цвета на кожата на човек, отбелязва още британското издание.