Мисията на първия IONIQ приключи
Секция: Автомобили
15 Юни 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мисията на първия IONIQ приключи

/КРОСС/ Това е краят на една ера. През юли тази година производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи в завода на компанията в Улсан (Южна Корея). Последният автомобил от фабриката ще постави точка на важна глава в най-новата история на производителя. При пускането си на пазара през 2016 г. това беше първата кола в света с три електрифицирани задвижващи системи - хибрид, Plug-in хибрид и изцяло електрическа, съобщи "Труд бг".

Спирането на IONIC в световен мащаб представлява дълго планирано решение от Hyundai да отговори на променящите се потребителски изисквания. Моделът обаче ще остане истински новатор, който промени автомобилния свят и прокара пътя на успеха на електрическата мобилност за корейската марка.

При лансирането си през 2016 г. IONIQ се открояваше ярко от останалите автомобили не само със своя дизайн и аеродинамика, но и и с иновативните технически решения. Той беше проектиран от самото начало за трите типа електрифицирани задвижвания. Пълният пакет за безопасност осигури най-добрата защита на пътниците в този клас и максималните 5 звезди в независимите тестове за сигурност.

Моделът разполага и с усъвършенствани системи за асистирано шофиране като интелигентен круиз контрол и камери за поддържане на лентата. Електрониката гарантира безопасно навигиране в най-предизвикателните ситуации. Всестранните качества на автомобила му донесоха редица награди, но най-важната му мисия беше проправянето на пътя за новото поколение електрически модели на Hyundai.