Yettel в Топ 10 най-добри работодатели в България според индекса Career Show за 2022 г.
Секция: Технологии
16 Юни 2022 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Yettel в Топ 10 най-добри работодатели в България според индекса Career Show за 2022 г.

/КРОСС/ Yettel за поредна година е в чeлнaтa дeceтĸa на ĸлacaцията Топ 100 на нaй-дoбpите paбoтoдaтeли в Бългapия зa 2022 г. и е първи сред големите телеком оператори у нас. 

Индексът на Career Show ежегодно отличава най-добрите работодатели в България за цeлeнacoчeните им ycилия зa пoдoбpявaнe нa paбoтнaтa aтмocфepa и ycлoвиятa нa тpyд y нac и е съставен на база спечелени български и международни отличия през последните 3 години.

„Изминалите три години бяха трудни за компаниите. Въпреки това Yettel продължава да посреща предизвикателствата на променящия се свят и да е лидер в прилагането на отлични работодателски практики, които поставят в центъра благоденствието и здравето на нашите клиенти и служители. Да осигуряваме стабилна заетост на хиляди и да инвестираме в служителите си, в тяхното личностно и професионално израстване, да споделяме най-добрите си практики с компании със сходно мислене – това са само някои от начините, по които създаваме истинска стойност, подобряваме живота на хората и влияем положително на обществото“, коментира Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура“ в Yettel.

Освен че увеличава екипа си и не спира да обогатява списъка с придобивки за своите служители, Yettel постоянно инвестира в благосъстоянието на хората и тяхното  професионално израстване, като инициира програми за виртуални  самостоятелни обучения (LinkedIn Learning за всички), годишни образователни грантове, академии за обучение, подпомагащи развитието на талантите, и обучения за отговорно поведение към околната среда. Една от ключовите работодателски инициативи на оператора е социалната програма Open Mind, която дава шанс на хора с различни възможности да добият реален професионален опит и успешно да се реализират на трудовия пазар. В подкрепа развитието на младите таланти е стажантската програма на Yettel, благодарение на която стажантите получават ценен практически опит като част от екипите на проекти, развивани в компанията, и възможност за реален старт в кариерата. Израз на стремежа на компанията да предоставя най-доброто за своите служители е и министажантската програма „Втора смяна“ за деца на служители на компанията, насочена към ранното кариерно ориентиране на младежите и в помощ на родителите.

Методологията на индекса Career Show, по която се оценяват компаниите, е сбор от точки, базиран на спечелени награди от конкурсите: Career Show Awards 2021, Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2021, Forbes Business Awards 2022, Top Employer Institute и Капитал Топ 100 Най-големи компании.