Ансамбълът ни остана без медал от финалите на Европейското първенство в Израел
Секция: СПОРТ
19 Юни 2022 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ансамбълът ни остана без медал от финалите на Европейското първенство в Израел

/КРОСС/ Българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да спечели медал от финалите на Европейското първенство, което се проведе в Израел. Момичетата на Весела Димитрова загатнаха за огромен потенциал и бляскаво бъдеще, но не съумяха в последния ден от надпреварата да покажат максимума от програмата си.

Новата цел пред тях ще бъде Световното първенство през септември, което ще се проведе в София. Ансамбълът ни в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова остана в подножието на медалите както в многобоя, така и във финала с пет обръча. Тимът спечели златен медал в отборната надпревара на Европейското заедно с Боряна Калейн и Стилияна Николова.

Нашите момичета завършиха на 4-о място във финала с пет обръча. Ансамбълът допусна неточност и получи 33.700 точки за изпълнението си. Челната тройка оформиха тимовете на Италия (36.650), Израел (36.450) и Азербайджан (34.750). Българският ансамбъл остана на 5-а позиция на смесеното съчетание с три ленти и две топки.

Те получиха 29.250 точки за своето представяне по музика на народната песен „Лале ли си, зюмбюл ли си". На първо място се нареди Италия (34.250), а след това Испания (31.950) и Азербайджан (31.900). Българският национален отбор завърши шампионата с девет отличия - четири златни, две сребърни и три бронзови. Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!