Матео Беретини защити титлата
Секция: СПОРТ
19 Юни 2022 19:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Матео Беретини защити титлата

/КРОСС/ Италианец отново спечели "Куинс Клъб" в Лондон.

Италианецът Матео Беретини отбрани купата си от шампионата по тенис на трева в Куинс Клъб " в Лондон. Във финала на конкуренцията с награден фонд 2,1 милиона евро поставеният под номер 2 Беретини победи със 7:5, 6:4 сърбина Филип Крайнович.

По този метод миналогодишният финалист на " Уимбълдън " стана първият състезател в историята, който печели две трофеи в " Куинс " в първите си две участия на шампионата. Освен това за Беретини това е втора купа в границите на две седмици след тримесечно неявяване поради интервенция на китката, като против Крайнович той реализира и деветата си поредна победа в този срок.

Първият сет на мача стартира равностойно, като Беретини пръв съумя да направи пробив за 3:2, само че още в идващия гейм Крайнович изравни за 3:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си до 5:5, когато шампионът осъществя нов пробив, който му подпечата първия сет.

Във втория Беретини проби на нула за 3:2, след което удобно съумя да затвори мача за час и 34 минути игра. Победната точка пристигна от ас, който бе 14-ият на сметката на италианеца в мача. За Крайнович остава разочарованието от пропуснатата опция да завоюва първата си купа от шампионати на АТП.