ES7: Най-бързото SUV на NIO
Секция: Автомобили
20 Юни 2022 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ES7: Най-бързото SUV на NIO

/КРОСС/ По време на ежегодното си продуктово събитие Product Launch Event, китайският производител на електромобили NIO постави началото на пазарното лансиране на изцяло новото си SUV предложение ES7 и анонсира версиите 2022 година на ES8, ES6 и EC6.

С лансирането на ES7, NIO вече може да се похвали с нов шампион по отношение на динамиката в SUV портфолиото си, след като новият модел на марката обещава възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за само 3.9 секунди.

Друг акцент при ES7, върху който обръщат внимание от NIO е просторът на интериора, който е определен от компанията като второ пространство за живот с изтънчени, но и придаващи уют дизайн решения и детайли.

За постигането на това, основна роля играе голямото междуосие на електромобила- 2960 мм, както и предните седалки с подгряване, вентилация и масажна функция, и задните с подгряване и функция за регулиране на ъгъла на облегалката, които са част от стандартното оборудване на всеки един от представителите на NIO ES7.

Също така част от стандартното оборудване на NIO ES7 е и PanoCinema дигиталният кокпит с добавена реалност, бордова система NIO Digital System, система NAD (NIO Autonomous Driving) за частично, а на по-късен етап и пълно, автономно управлени, адаптивно въздушно окачване и други.

Според анонса на NIO и китайските стандартни на замерване, ES7 е в състояние да предложи свободен пробег от 485 километра при версията си със 75 kWh батерия, 620 километра с 100 kWh модул и над 850 километра с наличната батерия 150 kWh.

Базовата цена на NIO ES7 е определена на около 70 000 щатски долара (RMB 468 000), а първите доставки към клиенти се очаква да бъдат осъществени на 28 август.