Lidl открива 120 нови работни места в страната
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Юни 2022 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Lidl открива 120 нови работни места в страната

/КРОСС/ Lidl открива 120 нови работни места в магазините в страната. Стъпката е резултат от динамичното развитие на компанията, която през следващите месеци ще открие нови магазини в Шумен, Хасково, Пловдив, София и за първи път – в Ботевград.

„Радваме се, че екипът на Lidl продължава да расте и през 2022 г. Това е устойчива тенденция от последните години, в които въпреки предизвикателствата, ежегодно увеличавахме екипа си с двуцифрен процент – само за последната година (ян.’21 -ян.’22) този ръст е 15%. Това, което отличава Lidl като работодател, е цялостното предложение към служителите за сигурна работа, възможност за развитие и подкрепяща среда. Сред най-големите предимства за тях са финансовата стабилност и предвидимост, пълната коректност, разнообразието от възможности за обучение и включване в различни проекти и не на последно място – мотивиращата лидерска култура, която превръща хората в Lidl в силен и сплотен екип.“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Предложението на Lidl към служителите включва сигурно и добро възнаграждение, като заплатата на всички служители гарантирано нараства през първите три години. Така те разполагат с ясен хоризонт напред и знаят как ще се увеличава възнаграждението им, което им дава не само финансова сигурност, но и възможност да чертаят спокойно бъдещите си планове.

Едновременно с това, различните опции за започване на работа дават гъвкавост и позволяват работата в Lidl да се съчетава с обучение или други работни ангажименти. Така например, желаещите могат да кандидатстват за касиер-продавач на 4, 6 или 8-часов работен ден или за аранжор (на дневна или нощна смяна), който не работи на каса, а е отговорен за зареждането на стоката.

Специален фокус компанията поставя върху обучението и развитието на своите служители – 100% от тях са обхванати от програма за управление на таланта, а над 70% от мениджърите-филиали са резултат именно от израстването им в компанията. Към това се добавя и богат пакет придобивки като месечни ваучери от 80 лв., допълнително здравно застраховане, допълнителен ден отпуск за рожден ден, подарък и бонус за раждане на дете, карта Multisport, специални придобивки за служителите, които имат ученици у дома, и др.

През годините Лидл България успява да се наложи като един от доказаните и предпочитани работодатели. Компанията получава международния сертификат TOP Employer за три поредни години (2020-2022). Освен от международните експерти, висока оценка получава и от своите служители. Според последното издание на „Пулсът на Lidl“ – традиционно вътрешно проучване, 84% от участвалите са доволни от своите ръководители, а 77% посочват, че биха препоръчали компанията като работодател.

Всички, които искат да се присъединят към екипа на Lidl, могат да намерят повече информация и да кандидатстват на кариерния сайт www.jobs.lidl.bg