Повреден магистрален водопровод остави няколко населени места без нормално водоподаване
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2022 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повреден магистрален водопровод остави няколко населени места без нормално водоподаване Няма кой да плати за подмяната му

/КРОСС/ Магистрален водопровод се прекърши на две и се откъсна от моста, към който бил прихванат. Огромната тръба захранва Своге и още няколко населени места.

Нарушено е нормалното водоподаване към няколко социални и детски заведения, които разчитат на водоноски за битови нужди. Струята от чешмите в някои квартали на Своге е едва забележима. Оказва се, че няма кой да плати за подмяна на водопровода, който е на 50 години. Бил е заварен аварийно, но в заварката се е образувала пробойна.

Зам.-кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов алармира, че ако тръбата напълно се повреди, 12 хиляди души ще останат без вода.

"Написани писма до навсякъде.", заявява инж. Михайлов. А на въпросите на жителите на Своге отговаря, че "Засега реални мерки не са взети, защото ситуацията е трудна и тежка, но трябват и все пак пари." 

По думите му високите квартали изпитват най-голямо затруднение, а властите не могат да гарантират качеството на водата, която достига до домакинствата, макар и с намален дебит.

Инж. Иван Иванов е директор на ВиК София-област. Той увери, че дружеството ще алармира всички отговорни институции за ситуацията.

Източник: Нова ТВ