Актрисата Мартина Пенева с втора награда за „Най-добра актриса“ от международен фестивал
Секция: Шоубизнес
22 Юни 2022 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Актрисата Мартина Пенева с втора награда за „Най-добра актриса“ от международен фестивал

/КРОСС/ На 14-ото издание на Международния театрален фестивал на монодрамата "МОНОАКТ" в Косово, взе участие и последния моноспектакъл на SPAM studios, а именно "АЗ ПОБЕДИХ" от Ярослава Пулинович. 

На церемонията по награждаването бе връчена наградата "НАЙ-ДОБРА АКТРИСА" за Мартина Пенева за ролята на Наталия в моноспектакъла "АЗ ПОБЕДИХ" от Ярослава Пулинович (реж. Ана Батева, музика: Стефан Здравески).

В програмата на фестивала бяха включени представления от Хърватска, Италия, САЩ, Косово и България, а журито бе в състав НИНА МАЗУР, (украинска театрална критичка, селектор и дългогодишен президент на асоциацията на монодрамите към ЮНЕСКО и ИТИ), СОНЯ Р. ЙОВАНОВСКА (директор на международен славянски университет в Р. С. Македония и преподавател по психология) и СЛОБО МАРУНОВИЧ (актьор в народния театър в Черна Гора). Председател и организатор на фестивала е актьора Ментор Зимберай от Косово, неведнъж взел участие на театрални фестивали у нас като Варненско лято, международния фестивал "Под звездите" във Варна, и "СОЛОАКТ" в Габрово. 

Това е втората награда "НАЙ-ДОБРА АКТРИСА" за младата Мартина Пенева, за която това е първия й моноспектакъл. Първата награда тя спечели на международния фестивал "АРТ ТРЕМА ФЕСТ" в Сърбия тази година през месец март.

Мартина Пенева e от трупата на  ДКТ "Константин Величков" Пазарджик.

Участва в "Чайка", "Дон Кихот" , "Албена", "Ромео и Жулиета" и "Наблюдателите" с Калин Врачански. 

Дебютът и на театралната сцена е в Театър София с представлението "Роня“, дъщерята на Разбойника. Участва в едно независимо представление в София "Вуйчо Ваньо". 

Мартина Пенева е дъщеря на Атанас Пенев – Наско, фронтмен на Б.Т.Р.