Костадинов: Този парламент донесе срам и позор на българската демокрация
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юни 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов: Този парламент донесе срам и позор на българската демокрация

/КРОСС/ „Този парламент донесе само срам и позор на българската демокрация. Колкото по-бързо бъде изпратен в историята, толкова по-добре за България”.

Това коментира лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов веднага след гласуването на вота на недоверие и падането на правителството.

"Поредното проамериканско правителство беше отстранено от парламента", коментира съпартиецът му Цончо Ганев и добави: "Правителство, което си тръгна най-вече заради това, че направи всичко възможно зелените сертификати да станат задължителни, ваксинацията да стане почти задължителна. Правителство, подкрепено от ГЕРБ и ДПС, за да стане така, че България да участва в санкциите срещу Руската федерация, респективно да плащаме 30% по-скъп газ в момента."

По думите му заради правителството България се е отказала от националните си интереси и суверенитета си по отношение на Северна Македония.

"Френското предложение е да се откажем от всичко и да дадем легитимни права на ЕК да води преговори от наше име. Същите тези държави, които обещават, че ще защитят нашите национални интереси, само преди няколко дни гарантираха сигурността на Украйна. Видяхте какво стана там", каза още Ганев.