Заради подкрепата на ГЕРБ към френското предложение за РСМ: ВМРО протестираха пред дома на Бойко Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юни 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заради подкрепата на ГЕРБ към френското предложение за РСМ: ВМРО протестираха пред дома на Бойко Борисов

/КРОСС/ Снощи активисти на ВМРО начело с Ангел Джамбазки се събраха пред дома на Бойко Борисов.

Поводът за нощната обсада е подкрепата на Борисов на френското предложение за еврочленството на Северна Македония. Протестиращите носеха транспаранти с надписи "Не предавай Македония".

"Трябва да бъде защитен интересът на македонските граждани с българско самосъзнание, трябва да бъдат вкарани сроковете, които да бъдат гаранция, че ако нещо не се случи няма да продължи процеса и може да бъде върнат назад. Трябва да бъдат вкарани всички неща детайлно.

"Това е всичко, което правим, в съзвучие с договора и рамковата позиция на българския парламент ще бъде вкаран протокола и по преговорната рамка и заключенията на Съвета. Това е, което ще се случи благодарение на изказванията на г-н Борисов днес и позицията, която ГЕРБ изрази. Гарант ще бъде целия ЕС и всички държави членки. Съвета и Комисията", отговори му Георг Георгиев.

За да подкрепят лидера на ГЕРБ, дойдоха почти всички от парламентарната група на партията.

Стигна се до пререкания между доскорошните коалиционни партньори в 44-ото Народно събрание заради членството на Северна Македония, но в крайна сметка проведоха конструктивен диалог.

А. Джамбазки: Ние нямаме доверие на Комисията.

Г. Георгиев: Всички органи на ЕС ще бъдат гарант за процеса.

А. Джамбазки: Гарант ще бъде единствено Съветът на министрите.

Г. Георгиев: Благодарение на това, което направихме днес. Ако не бяхме извели въпроса пред очите на публиката правителството щеше да го замете да отиде с една неподготвена позиция. Но замисли се, благодарение на нас сега всички документи на ЕС ще влязат в съзвучие и в синхрон с българската Рамкова позиция от 2019 г. и с българския договор със РСМ.