Христо Иванов: Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юни 2022 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Иванов: Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България

/КРОСС/ Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България. „Има такъв народ“ се превърна в деструктивна сила в българския политически живот, каза лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов в BTV „Тази сутрин“. Ние превръщаме изборите в ден на откритите врати за българската политика и влизат все повече случайни хора, допълни той.

Иванов очерта мрачен сценарий за страната – по думите му ще има едни избори на есен, които ще доведат до още по-трудно и невъзможно съставяне на кабинет. Според него това означава, че пролетта на 2023 година пак ще гласуваме.

Този вот на недоверие наистина остава много малко алтернативи. Вместо да инвестираме усилие в трудно изграждане на диалог, тези партии трябва да се променят дълбоко, за да станат възможен партньор, каза Иванов.

Страната се тласка към още по-сериозна криза. Това го направиха от новата коалиция „Ориент експрес“, която свали кабинета без да има план. До такава степен не знаят какво следва, че отказват да застанат едни до други, каза лидерът на „Демократична България“. Тези хора са част от проблема, които се опитват да се върнат на масата и да получат европейска индулгенция, допълни той.