Шестима загинаха при катастрофа с хеликоптер в САЩ
Секция: СВЯТ
23 Юни 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шестима загинаха при катастрофа с хеликоптер в САЩ

/КРОСС/ Хеликоптер се разби на път в селски район на американския щат Западна Вирджиния. При инцидента, станал в сряда вечерта, са загинали шестима души.

Службата за извънредни ситуации в окръг Логан, където е паднала машината Bell UH-1B, съобщи в публикация във Facebook, че път 17 в района е затворен.

Рей Брайънт, ръководител на операциите на службата за спешна помощ в Логан, заяви пред местната телевизия WSAZ, че причината за инцидента все още не е установена.

Той добави, че хеликоптерът, който е бил базиран на близкото летище и използван за туристически полети, избухнал в пламъци, когато спасителите пристигнали.

Местната жителка Боби Чайлдс, която живее в близост до мястото на катастрофата, разказва пред WSAZ, че се е обадила на службите за спешна помощ и след това се е втурнала към мястото на инцидента.

"Тичах толкова бързо, колкото можех. Качих се до хеликоптера, но огънят беше прекалено силен", разказва тя.

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис написа в Twitter, че той и съпругата му "се молят за семействата на загиналите в тази трагична катастрофа".

Bell UH-1B, наричан "Хюи", е разработен през 50-те години на миналия век и е широко използван от американската армия по време на Виетнамската война.