Настимир Ананиев: Няма да направим компромис с борбата с корупцията
Секция: Коментари
26 Юни 2022 11:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Настимир Ананиев:  Няма да направим компромис с борбата с корупцията

/КРОСС/ Няма да направим компромис с борбата с корупцията. Това беше заявена червена линия за нас и всъщност затова и падна кабинетът - с това, което се случи на „Капитан Андреево", със заявените фирми за парите за пътищата. Това Настимир Ананиев от ПГ на „Продължаваме промяната" в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

В страната има два отбора, заяви той. Единият работи за България, а другият е „олигархичен Франкенщайн - Борисов, Доган, Пеевски, Орлин Алексиев, Слави Трифонов, и една червена петолъчка - Костадин Костадинов".

В момента ни се отдава шанс да си върнем държавата, но това зависи от народните представители, смята Ананиев.

По думите му ПП няма притеснения от това да има нови избори. „На никой не се молим, призоваваме всеки сам да погледне на себе си и да избере в кой отбор иска да бъде. Нека има избори - в каква конфигурация ще е следващото правителство? Няма ли да влезем в един цикъл от избори? По какъв начин ще се случват законите?", попита депутатът.

Когато се прави мнозинство, много ясно трябва да се заявят приоритетите, категоричен е той. „В момента, в който видиш ДПС в истерия и да реве, значи нещо се случва. Кога последните 20-30 години ДПС се е оплаквало от някой? В момента те са в истерия, защото не могат да се договорят с нас", смята Ананиев.

По думите му България има двама лидери с различни мнения - единият е в президентството, другият е в изпълнителната власт, и всеки има своите правомощия по конституция. „Не забравяйте, че на летните протести през 2020 г. президентът Радев излезе с вдигнат юмрук срещу този отбор на Франкенщайн. Аз не вярвам той да свали този юмрук срещу този отбор. В тази битка аз съм сигурен, че той ще вземе нашата страна", заяви Настимир Ананиев.

Във времена на кризи държавниците трябва да се държат отговорно и да загърбят различията и противоречията помежду си, призова той. „Всички виждат, че има някакво напрежение между Радев и БСП и аз съм сигурен, че може би ще намерят начин да го изгладят", заяви депутатът.

Предложението на „Продължаваме промяната" за премиерът в ново правителство отново ще е Кирил Петков, категоричен е Ананиев. „Кирил Петков има визия за България и едни хора, които не се продават. Нашият апел е и към депутати от ГЕРБ, които искат да се откъснат от този синджир, които искат да застанат на правилната страна, и те имат тази възможност", заяви Ананиев.

Той коментира и интервюто на премиера Кирил Петков за британското издание „Гардиън", като заяви, че фактологията трябва да се провери точно и Петков не е споменавал оръжия за Украйна, а износ за Полша.