От Европа до Бразилия за 60 милисекунди през NetIX на Нетера
Секция: Технологии
27 Юни 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 От Европа до Бразилия за 60 милисекунди през NetIX на Нетера

/КРОСС/ Инженерите на Нетера осигуриха най-бързата връзка между Бразилия и Европа, като използваха NetIX – глобална платформа за обмен на данни, свързаност и пиъринг. Трафикът минава през оптичния подводен кабел с висок капацитет и ниски времезакъснения на EllaLink. Той свързва директно Латинска Америка и Европа.

С тази инвестиция Нетера помага на бизнеса да разширява мрежите си, да подобрява скоростта на връзките си и да се конкурира успешно на глобалните пазари.

Бразилските мрежи могат да се свързват с Европа през NetIX за рекордно време от Сао Пауло, Форталеза и Рио де Жанейро, като до първите европейски точки на присъствие в Мадрид и Марсилия трафикът достига с почти светлинна скорост.

Невен Дилков, основател и управител на NetIX и Нетера, коментира: „Развълнувани сме, че сме от първите платформи в света, които използват капацитета на EllaLink. Тази връзка от 60 милисекунди през Атлантическия океан е голямо постижение – чрез нея ще помогнем на бизнеса да постига повече и да намали закъсненията в своята мрежа“.

 „Ентусиазмът в Южна Америка за активирането на трасето през EllaLink е огромен! NetIX се превръща в много атрактивен доставчик на услуги в Бразилия, Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили, след като комбинира услугите си за глобален интернет обмен, свързаност и пиъринг с високоскоростната връзка на EllaLink”, допълва Фабрицио Коста, регионален директор на NetIX за Южна Америка.

EllaLink подобрява свързаността и намалява времезакъснението на интернет трафика между Европа и Бразилия с 50%. Подводна кабелна система с дължина 9 334 км съкращава досегашния път на данните през Северна Америка.

EllaLink свързва големите центрове за данни на Сао Пауло, Рио де Жанейро и Форталеза с Лисабон, Мадрид и Марсилия. Трасето има капацитет за пренос до 100 Tbps интернет трафик от всякакъв вид – от телекомуникационни оператори, през академични и научни общности, здравеопазване, банки, финанси и други сектори на бизнеса.