Пламен Димитров, КНСБ: Бюджетът може да си позволи повече като приходи, респективно толкова и разходи
Секция: ИКОНОМИКА
28 Юни 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламен Димитров, КНСБ: Бюджетът може да си позволи повече като приходи, респективно толкова и разходи

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Пламен Димитров, каза че всички депутати са разбрали какво иска КНСБ. „Аз съм умерен оптимист, бюджетът може да си позволи повече и като приходи, в нашите разчети, показват че приходите са подценени с близо 800 милиона – 1 милиард. И това, което се предложи да се завишат приходите е абсолютно постижимо, дори належащо, за да се посрещнат всички нужди“.

Около 500 милиона от тези 760 милиона ще отидат за заплати за учители, за общини, за работещите в редица институти, за студентите, за детските градини и т.н., обясни Димитров.

Сега всички разчети показват, че инфлацията продължава, с голямо съжаление го казвам, но тя ще напълни бюджета, заяви Димитров. „За мен трябва да бъде ревизирано решението да се уеднаквяват минималните пенсии със средните пенсии в страната. Това е несправедливо. Трябва да гарантираме, че приносът и правата на хората ще бъдат гарантирани“.

50 милиона допълнително се предвиждат за помощи за отопление, които също няма да стигнат, нашето предложение беше тези домакинства да се удвоят, но това не е предвидено в бюджета, разказа синдикалистът. „Разходите, които се правят и се гласуват, ще бъдат гарантирани допълнителни приходи.“