БАЗ поискаха налагането на вето за връщането на старото ДДС на слабо алкохолните напитки
Секция: ИКОНОМИКА
30 Юни 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БАЗ поискаха налагането на вето за връщането на старото ДДС на слабо алкохолните напитки

/КРОСС/  От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) поискаха налагането на вето за връщането на старото ДДС на слабо алкохолните напитки Тази мярка беше въведена като временна за най-засегнатия сектор през 2020 година. Беше удължена, а управляващата коалиция в момента удължи мярката до края на 2022 година.

Научихме по-късно от медиите, че тази мярка се отменя, въпреки че беше гласувана до края на годината без дискусия, без среща с работодателските организации и без посочени мотиви, обясни в BTV „Тази сутрин“ Ричард Алибегов, председател на БАЗ.

Всички антикризисни мерки в Европа бяха въведени така и бяха удължени до края на 2022 година. Това, което се случи в бюджетна комисия и сме силно възмутени, е, че управляващото мнозинство при нарастващите цени на електроенергията отхвърли всякакви помощи за бизнеса, каза още Алибегов.

По думите му от 1 юли се очаква сметките за ток да бъдат „невероятно високи“.

От бранша бяха обявили, че ще се включат към протеста на работодателските организации, който бе отменен.

Всички национални сдружения ще се съберем в скоро време във Велико Търново и оттам ще излезем с решение какво ще правим. Не е ясно дали ще има протести заради политическата обстановка и при служебен кабинет няма срещу кого да се протестира, поясни още Ричард Алибегов.