Делян Добрев: Защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юни 2022 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делян Добрев: Защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това

/КРОСС/ "Някой прикрива истината за горивата. Вече 4 месеца нито правителството, нито парламентът се интересуват от темата за високите цени на горивата. От един месец искаме да се създаде временна комисия. Вчера искахме да се извика шефът на ДАНС, за да разберем къде отива този лев. Докато протестираме в последния един месец в парламента, разликата вече стана 1,20 лв. Горивото наближава 4 лева", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, цитиран от БНТ. Той заяви това по време на протестен флашмоб на една от столичните бензиностанции, организиран от депутати от ГЕРБ и представители на младежката организация на партията. Темата е високите цени на горивата.

Припомни, че при цената от 3 лв. управляващите "залъгваха" хората с едни 25 стотинки, но оттогава цената на бензина скочи на 4 лв. Подчерта, че разходите за производството на горивото не са се променили и попита защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това?

Делян Добрев подчерта, че това, което може да се направи е помощта за горивата да не е 25 ст. Нека да е 1 лев, но да е за тези, които имат нужда. Безпредметно е да се подпомагат хората, които по три пъти седмично ходят до морето.

Добре таргетираната помощ, разследването на това къде изтичат парите от горивата, както и уточнението защо е лошо да купуваме руски газ, но е добре да купуваме руски петрол, без да финансираме войната в Украйна. Предложи, ако купуваме руски петрол, да му бъде сложено мито, защото тогава парите ще влизат в бюджета и ще се връщат на хората.

По думите на Георг Георгиев от младежката организация на ГЕРБ е крайно време държавата да влезе във функциите си, "защото ако не се вижда понижаване на цените, то тогава говорим за краденето на въпросния вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове".