LG със сертификат за контрол на безопасността в роботиката от DET NORSKE VERITAS
Секция: Технологии
30 Юни 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG със сертификат за контрол на безопасността в роботиката от DET NORSKE VERITAS

/КРОСС/ LG Electronics (LG) за пореден път доказва технологичните си способности и отдадеността си да създава сигурни иновации за по-добър живот, превръщайки се в първата компания в света, която получава сертификат ISO 13849-1* за своя контролен модул за безопасност, използван в роботите за мобилни услуги. Новият сертификат се отнася за усъвършенстваните контролери за безопасност на роботите на LG и е издаден от Det Norske Veritas (DNV), международен акредитиран регистратор и класификационен орган, позициониран в Норвегия.

Новоразработеният контролер за безопасност от LG осигурява най-високо ниво на оперативна безопасност и надеждност чрез активно управление на настройките на роботите, мониториране на сигналите от сензорите им в реално време и осигуряване на защитно забавяне или стоп-контрол при всеки регистриран риск.

Съставен само от един модул, контролерът за безопасност на LG може да се пихвали със значително предимство пред конвенционалните контролери – може лесно да се адаптира според индивидуалните спецификации на всеки робот или да отговори на уникалните нужди на всеки потребител.

Преди тази иновация производителите анализират и оценяват всеки един аспект от функционалната безопасност на всеки един робот, който произвеждат. Но това вече не е необходимо, благодарение на иновативния контролер от LG. Това се очаква да помогне на компанията вече по-бързо да удостоверява и лансира нови роботи за услуги, като добре познатите LG CLOi ServeBot и LG CLOI GuideBot сериите.

Лидер в бързо променящата се сфера на роботиката, LG има богата база данни и опит, благодарение на десетилетия работа по иновациите. Компанията представя широк спектър от роботизирани решения, оптимизирани за хотели, болници и ресторанти и използва разнообразните си технологични възможности, включително в областта на системите за автономно шофиране, сензори, изкуствен интелект и камери.

Наскоро компанията обяви пълното си навлизане на пазара на логистичните роботи от следващо поколение с лансирането на LG CLOi CarryBot, разработен в колаборация със CJ Logistics, една от най-големите южнокорейски фирми за доставка.

Автономните роботи както за индустриална, така и за персонална употреба, навлизат все повече на пазара и с това и сферата на технологичната им безопасност постепено увеличава своето значение,казва д-р Байк Сюнг-мин, ръководител на Advanced Robotics Lab в LG Electronics. “Ние пробиваме пътя в тази критична сфера, оповавайки се на нашите завидини технологически способности и реален опит в приложната роботика, за да предложим най-високото ниво на функционална безопасност за автономните роботи от следващо поколение.”