Най-богатите 500 в света са изгубили 1,4 трлн. долара от началото на годината
Секция: ИКОНОМИКА
03 Юли 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-богатите 500 в света са изгубили 1,4 трлн. долара от началото на годината

/КРОСС/ 500-те най-богати хора на света са загубили общо 1,4 трилиона долара през първата половина на 2022 г. Това сочи информация на агенция Блумбърг.

Сред милиардерите претърпели най-големи финансови загуби година е Марк Зукърбърг, който притежава нетно около 60 милиарда.

За Джеф Безос, чието състояние се определя на 133 милиарда долара, се посочва, че е загубил за първата половина на годината около 63 милиарда долара, а Илон  Мъск, чието общо нетно състояние е 210 милиарда долара  се смята, че е със загуби за близо 62 милиарда долара за същия период от време.

Според изданието сред милиардерите претърпели най-големи финансови загуби  за 2022 година е и изпълнителният директор  на борсата за криптовалута Чангпенг Джао с близо 80 милиарда долара;

Блумбърг отбелязва, че някои от загубите на  най-богатите се дължат  на  влошаване състояние на бизнесите им в последното тримесечие или от промяна на пазарите. Към това се прибавя и влиянието на високата инфлация, войната в Украйна и нарушените вериги от доставки, както и съобщението на Централната американска банка от миналия месец за повишаване на лихвените проценти с най-бързия темп от почти 30 години насам.

Специалисти продължават да изразяват сериозни опасения от рецесия, въпреки твърденията на президентът Джо Байдън, че рецесията не е "неизбежна".