Международно присъствие на сцената на „Пирин фолк“
Секция: КУЛТУРА
27 Юли 2022 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международно присъствие на сцената на „Пирин фолк“

/КРОСС/ Международно присъствие, дуети и редица любими изпълнители от родната сцена ще отправят музикален поздрав към присъстващите на „Пирин фолк" в Сандански, съобщиха от общинския пресцентър. Тази година фестивалът отбелязва своята 30-годишнина с участието на емблематични за неговата сцена изпълнители.

Сред имената, които ще застанат под светлината на прожекторите през трите вечери - 26, 27 и 28 август, са Глория, Володя Стоянов, Наум Петрески и Зуица Лазова, Илия Луков, Лия, Георги Гоцев, Ива и Велислава Костадинови, Васко Лазаров, Невена Цонева, Севдалина и Валентин Спасови.

На 26 август започва шестото издание на „Детски Пирин фолк", а в конкурсната вечер ще участват малчугани на възраст между 8 и 15 години. На 27 август е надпреварата за изпълнителско изкуство, а за пръв път на сцената на „Пирин фолк" ще се качат като дует Наум Петрески и Зуица Лазова от Република Северна Македония. Организаторите посочиха още, че празникът продължава и на 28 август с конкурс за авторска македонска песен и с участието на популярни гост - изпълнители.