Филип Киркоров вече няма право да влиза в Молдова
Секция: Шоубизнес
29 Юли 2022 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филип Киркоров вече няма право да влиза в Молдова

/КРОСС/ Филип Киркоров не успя да влезе в Молдова и трябваше да прекара нощта на летището, преди да се върне в Русия, съобщава молдовското издание Deschide.md.

Руският поппевец изживя същото като героя на Том Ханкс във филма „Терминал". Киркоров пристигнал с частен самолет в Кишинев на 28 юли и при опит да мине пограничния контрол, се оказало, че има забрана за влизане в страната.

През юни тази година Киркоров и няколко негови руски колеги участваха в голям концерт, организиран от антиправителствената опозиция в Молдова. Концертът на 18 юни беше спрян от полицията, а зрителите му бяха изгонени. Преди седмица стана ясно, че Киркоров е част от наказателно дело против депутатката от опозиционната молдовска партия „Шор" Марина Таубер във връзка с незаконно финансиране на политическата организация. Според материалите по делото през юни 2022 г. Киркоров е получил от лидерите на „Шор" 200 хил. долара за концерта в Кишинев.

Връзките на руския певец с Молдова са отдавнашни, той организира няколко пъти представянето на бившата съветска република на „Евровизия", Киркоров е „народен артист на Молдова", а през 2019 г. дори участва символично в събирането на реколтата от ягоди заедно с тогавашния президент на страната Игор Додон.