Три изложби откриват днес в Двореца в Балчик
Секция: КУЛТУРА
01 Август 2022 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три изложби откриват днес в Двореца в Балчик

/КРОСС/ На 1 август Държавен културен институт Двореца открива изложба на произведения на Чипровска златарска школа "ПРЕДМЕТИ НА РАЗКОШ"- 01.08.-13.09.2022г. Събитието  ще се състои от 11:00ч. в Каменна зала на ДКИ КЦ "Двореца" Балчик. То ще остане в Белия град до 13 септември.

От началото на месеца в продължение на две седмици в културния център своите произведения показват в съвместна изложба на

Маргарита Иванова - керамика и Спас Киричев - скулптура. Официалното откриване е на 2 август от 17,00 часа в галерия "Тихото гнездо".

На 1 август се открива изложба на авторска коприна "Експлозия от цветове и екзотика в Двореца", дело на дизайнерката Милка Попова. Тя може да бъде разгледана до средата на месеца в зала Тунела на вила "Тихото гнездо". В галерия "Тихото гнездо" от 16 до 30 август изложба дърворезба, дървопластика и мраморна скулптура представят Иван Йотов и синове.

На 2 август за шеста поредна година лятната сцена на Двореца се превръща в място за латино фиеста. Основните герои на шоуто са Алфредо Торес и неговият балет, бойс бандата „Максимус“ и българският Енрике Иглесиас, Начо Паскал. Начало 19,30 часа.

През август са планирани още две представления на Държавна опера - Варна на лятна сцена Двореца в Балчик - на 10 август балетна гала Шехерезада и на 20 август - мюзикълът Брилянтин, начало 21,00 ч.