Илин Димитров ще е служебен министър на туризма
Секция: Туризъм
02 Август 2022 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илин Димитров ще е служебен министър на туризма

/КРОСС/ На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

С друг свой указ президентът Румен Радев назначава служебно правителство от 2 август 2022 г. Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12.00 часа на 2 август.

Илин Димитров ще е новият служебен министър на туризма. В 47-ото Народно събрание той бе председател на Комисията по туризъм. 38-годишният експерт в туризма Илин Димитров влезе в парламента като депутат от Варна.

Илин Димитров е роден на 11 септември 1983 г. в град Добрич. Завършва Езикова гимназия „Гео Милев" в родния си град с немски език. Има 3 бакалавърски степени от различни университети (туризъм, управление, маркетинг) и магистратура (управление). Защитил е докторска степен в ИУ-Варна.

Димитров е в сферата на туризма близо 25 години. Преди Народното събрание бе председател на Варненската туристическа камара и успешно бе начело на компании, свързани с туризма. Неговата кариера започва в Албена като стажант, когато е едва на 14-годишна възраст. Целият му съзнателен живот преминава в сектора. Той владее отлично английски, немски и руски. Запален ловец и пътешественик. Женен, с две деца.

Визитна картичка на Илин Димитров

Образование:

- Езикова Гимназия (немски, английски)
- 3 бакалавърски степени от 3 учебни заведения:

1. Международен Колеж - Албена , специалност „Маркетинг и Мениджмънт";
2. Колеж по Туризъм - Варна, специалност „Организация и Управление на Хотели и Ресторанти";
3. Стопанска Академия - Свищов, специалност „ Стопанско Управление" ;

- Магистър - Стопанско управление от Стопанска Академия - Свищов;
- Доктор по професионално направление „Туризъм" в ИУ-Варна

Професионален опит:

- от 1997 до 2006 - минава през много длъжности в туризма - сервитьор, барман, администратор, връзки с гостите, анимация,
- от 2007 развива собствен бизнес в сферата на туристическата анимация,
- от 2011 преподава в Колеж по туризъм - Варна (Въведение в туризма и анимация в туризма)
- от 2016 развива бизнес в сферата на трудовото посредничество. Собственик е на най-голямата фирма за внос на кадри от чужбина в страната. Доставя кадри от 9 страни и има над 50 офиса на на 3 континента
- от 2020 е директор на Център „Кариери, Предприемачаство и Маркетинг" към ИУ- Варна
- 2020-2021 е председател на Варненска туристическа камара

Преминал е през множество обучения в страната и чужбина за повишаване на квалификацията си - Украйна, Хърватска, България, Румъния.