Служебният министър д-р Илин Димитров встъпи в длъжност
Секция: Туризъм
03 Август 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служебният министър д-р Илин Димитров встъпи в длъжност

/КРОСС/ На церемония по встъпване в длъжност служебният министър д-р Илин Димитров прие управлението от министъра в оставка Христо Проданов в 100-то правителство на Република България.

„Днес приемам поста на служебен министър на туризма с мисълта за предстоящата работа и с ясното съзнание за отговорностите и важните задачи, които предстоят, предизвикателствата пред туристическия сектор и очакванията, с които екипът ни е натоварен". С тези думи министър Димитров се обърна към своя предшественик, като му благодари за направеното дотук и за доброто институционално сътрудничество с постоянната парламентарна Комисия по туризъм, която Илин Димитров оглавяваше в рамките на 47-то Народно събрание.

В своите встъпителни думи служебният министър очерта някои от най-неотложните задачи, които предстоят. По думите му първо трябва да се направи всичко възможно в спешен порядък, за да бъде ускорена отчетността на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна. Другата приоритетна задача е решаването на проблемите със забавените категоризации на туристическите обекти. Трябва да сме готови и за обезпечаване на работата на сектор туризъм при силна вълна от COVID-19 през есента, подчерта министър Димитров. Предстои активна работа по подготовката на зимния сезон и подпомагането на бранша за договаряне на лято 2023.

Служебният министър съобщи, че планира конкретни мерки и действия по редица актуални теми и политики, които ще подпомогнат и заздравят бизнеса в сектор туризъм - като активна работа и срещи с браншовите организации, интелигентна дигитална рекламна кампания, партньорства с международни организации и много други конкретни стъпки.
Досегашният министър на туризма Христо Проданов пожела успех на служебния министър и подчерта, че оставя в добри ръце едно подредено министерство.

„Много се радвам да приветствам с добре дошъл Илин Димитров, който доскоро бе председател на Комисията по туризъм. Вярвам, че ще имаме приемственост в нашия сектор. Туристическият бранш го познава и го приема добре. Радостен съм, че оставям министерството в сигурни ръце", каза досегашният министър.

Той връчи на министър Илин Димитров икона на Св. Георги с пожеланието да го закриля и да му помага във важната мисия, с която се заема.