Места в България, които не знаете, че сбъдват желания
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Август 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Места в България, които не знаете, че сбъдват желания

/КРОСС/ Пещера Леденика се намира близо до град Враца, а в нея се намира езеро сбъдващо желания. Има легенда, според която, ако човек потопи ръцете си в студената вода и си пожелае нещо, то е сигурно, че желанието му ще се сбъдне.

Има една малка пещера, която се намира до Рилския манастир, а именно пещера Свети Иван Рилски, тя не е много популярно място, но хората вярват, че ако се премине през дупката намираща се на входа, сте с чиста съвест и да напишете желанието си на лист, и да го оставите някъде между камъните. 

Може би сте ходили във Варна много пъти, но не сте знаели за мостчето на желанията в Морската градина. Малкото мостче е дълго няколко метра, но според местните наистина сбъдва желания. Процедурата е малко сложна и трябва да внимавате. Първо, разбира се, трябва да си намислите желание, след което да вземете някакво камъче, да се обърнете и да вървите назад до средата на моста, да хвърлите камъчето през рамото си и да продължите да вървите назад, и със затворени очи докато не стигнете края на моста.

На почти 50 км. от град Русе се намира пещера Орлова чука. Ако някой ден я посетите, просто отпийте от водата, течаща в пещерата и желанието ви ще се сбъдне.