Как да изберете правилния матрак?
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Август 2022 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да изберете правилния матрак?

/КРОСС/Ако търсите да си купите нов матрак, може би най-предизвикателното нещо, което трябва да разберете, е откъде да започнете. Да отидете в магазина или пазарувате онлайн? Да приоритизирате ли бюджетните опции или ще си изберете висок клас модел? А какво ще кажете за размера, формата, състава на материала и дизайна? Да, има много неща, които трябва да имате предвид, особено ако пазарувате матрак за първи път.

В това удобно ръководство ще ви преведем през детайлна информация, която ще ви помогне да се насочите към точния матрак. Ще разберете за различните видове матраци, как да определите какво усещане ще работи най-добре за вашия конкретен случай и още много.

Важни въпроси, които да си зададете
За да може да се насочите към добър матрак, трябва добре да познавате тази материя и да успеете да си отговорите на следните въпроси:

- На колко години е вашият матрак?
- В каква поза спите?
- Каква твърдост ви трябва?
- Колко тежите?
- От какъв тип матрак имате нужда?
- Какъв е вашият бюджет?

Въпреки че търсенето на всеки ще изглежда малко различно, разрешаването на тези затруднения ще ви подготви за голям успех при пазаруването на добър матрак. Нека започнем, като разберете повече за възрастта на матрака в следващата точка от статията.

На колко години е вашият матрак?
Това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите. Защо? Възрастта на вашия матрак може да играе голяма роля при определянето дали имате нужда от нов или не. Като общо правило, обикновено хората започват да мислят за матрак, ако имат стария си повече от 8 години. Ако усещате болки в гърба, недоспиване, умора, раздразнителност една от причините може да е нуждата от нов матрак.
Разгледайте матраци Нани на sleepzone.bg и изберете новия си любим модел.


Каква е позата ви за сън?
След като вече знаете повече за матраците е време да ви запознаем и с някои основни неща, които може също да ви помогнат да подобрите съня си.

Въпреки че повечето хора са склонни да сменят различни позиции през нощта, доста от тях предпочитат определени пред други. Може би сте човек, който обича да си почива по гръб и да се обръща настрани. Или прекарвате по-голямата част от нощта настрани и след това се събуждате по корем. Ако никога преди не сте мислили за предпочитаните от вас позиции за сън, бихме ви насърчили да обърнете особено внимание на това как спите през следващата седмица.

Тази информация е важна, защото всички матраци се харесват на различни хора с различни навици на заета поза през нощта.

За да може да достигнете до перфектния матрак е важно да се доверите на доставчик, който може да ви предостави качествени артикули и състав на матрака. Също така опознайте добре се себе си. Препоръчваме ви да изберете по-твърд матрак, ако предпочитате да спите по корем, за да може гърба ви да е изправена позиция. За любителите на меко легло, като в облак, ви съветваме да се спрете на по-меките варианти, с които ще се чувствате именно така.