Медведев: САЩ създават цифрови платформи за атаки срещу Русия, не спират да сеят раздор навсякъде
Секция: Русия
04 Август 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: САЩ създават цифрови платформи за атаки срещу Русия, не спират да сеят раздор навсякъде

/КРОСС/ САЩ засилват работата си, включително с Великобритания, Норвегия и Полша, за създаване на "цифрови платформи", откъдето идват атаките срещу Русия, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в интервю заРИА Новости.

„Сега САЩ напълно укрепват сътрудничеството си с други страни, включително Великобритания, Холандия, Норвегия и Полша, за да създадат „цифрови платформи", с които да атакуват Русия", каза Медведев.

„Споменах, наред с други, полски, естонски и латвийски киберцентрове, които активно провеждат подобни дейности в рамките на предложението за „борба с руската пропаганда" и за „киберзащита", - каза Медведев.

Целта, по думите му, е да се наруши работата на телекомуникационните, транспортните и електрическите мрежи, големите предприятия и държавните структури, аварийните служби, банковия и финансовия сектор.

„Общо, по различни данни, киберсилите на НАТО и Европейския съюз, действащи в посока Русия, наброяват до 350 хиляди души. Други 200 хиляди обучен персонал са международни недържавни хакерски групи, които Пентагонът активно използва за цифрови атаки срещу страната ни", каза Медведев.

Един от примерите за такава "водеща роля" той нарече атаките срещу видео хостинг Rutube.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че САЩ са дестабилизирали обстановката в своите съюзници - в Европа, и са всявали разногласия навсякъде, освен на своя континент.

„Американците вече дестабилизираха ситуацията в своите съюзници - в Европа. Сега е ред на други части на света, включително Азия. Забележете - те сеят семена навсякъде, освен на собствения си континент. В Русия, Китай, Европа, Азия, Африка, Латинска Америка. Само не до себе си. Въпреки че би било интересно да се види как американците шпионират своите съседи, например - в Канада", - подчерта зам.-председателят на Съвета за сигурност на РФ.