Фермерският пазар на Lidl ще бъде в Царево този уикенд
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Август 2022 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фермерският пазар на Lidl ще бъде в Царево този уикенд

/КРОСС/ Седмият за годината традиционен фермерски пазар на Lidl ще гостува този уикенд на морския град Царево. На 5, 6 и 7 август, от 10.00 до 19.00 ч., пред магазина на веригата на ул. „Михаил Герджиков“ № 19, жителите и гостите на града ще могат да избират сред богато разнообразие от качествени продукти на родни земеделски производители - млечни и месни изделия, плодове и зеленчуци, ядки, мед, тахани, вино, сиропи, лютеници и още много свежи сезонни предложения.

Този уикенд към участниците в пазара се включват и петима нови фермери, сред които и малката семейна ферма „Заешката къща“ в Софийското с. Кривина. За първи път посетителите ще могат да опитат деликатеси и различни продукти като пастет от заешко, заешко месо в буркан, заешка шунка и бульон. Те са произведени от домашно отглеждано заешко месо, по домашен способ на преработка, запазвайки всички полезни вещества.

Предлагането на свежи сезонни плодове и зеленчуци също ще е разнообразно. Клиентите ще могат да закупят и от сладките пъпеши на земеделския производител Живко Динев от Бургас,  както и ароматни праскови и нектарини от слънчевите градини на Станимир Павлинов от с. Тополница, Бургаска област. Неповторимия вкус на градински домати, чери домати и краставици този уикенд ще представи бургаският производител Радостин Стоянов.

Интересна демонстрация за изработка на изделия от ракита ще демонстрира Станко Киров от бургаското с. Българево. Производителят на разнообразни мебели и сувенири от естествени материали е посветен на каузата да запази занаята на кошничарството. По време на фермерския пазар той ще се опита да предаде на посетителите магията на това изкуство, а всеки желаещ ще може да опита да създаде свое произведение, което да отнесе у дома си като спомен.

Следващото издание на фермерския пазар на Lidl ще се проведе в морския комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ в края на месец август. На него посетителите от района ще могат да избират от асортимента на родните производители и да преоткрият автентичния вкус на българска продукция. Досега инициативата на Lidl е дала възможност над 100 земеделски производители да реализират продукцията си.