Песков: Кремъл е обезпокоен от ескалацията в Карабах
Секция: Русия
04 Август 2022 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Кремъл е обезпокоен от ескалацията в Карабах

/КРОСС/ Кремъл е обезпокоен от изострянето на ситуацията в Карабах, следи нейното развитие и призовава страните към сдържаност, каза пред репортери в четвъртък Дмитрий Песков, прессекретарят на руския лидер, предава ТАСС.

„Наистина, наблюдаваме много внимателно, естествено сме загрижени за изострянето на ситуацията, призоваваме страните към сдържаност, най-важното, да спазват всички разпоредби на известните тристранни документи", каза още Песков.

Тесните контакти на Руската федерация с Армения на различни нива ще помогнат за изясняване на въпросите, които Ереван има относно работата на руските миротворци, каза Песков.

"Има тристранни документи, които са основната отправна точка. Основното е да се изпълнят всички задължения, които страните са поели по тези документи. Ако има въпроси, тогава, разбира се, трябва да им се отговори. В същото време тесните контакти, които имаме на различни нива с арменската страна, ще ни позволят да изясним проблемите, които съществуват", добави Песков.

„В графика на руския президент Владимир Путин няма контакти с колегата от Азербайджан Илхам Алиев на фона на ескалацията в Карабах, но те могат да бъдат бързо организирани, ако е необходимо", заяви още Песков.

По-рано арменският премиер Никол Пашинян заяви, че събитията в Карабах повдигат редица въпроси относно дейността на руските миротворци.