Медведев: Русия ще спечели в ситуацията около Украйна
Секция: Русия
04 Август 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: Русия ще спечели в ситуацията около Украйна

/КРОСС/ Русия ще спечели в сегашната ситуация около Украйна, убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев.

В четвъртък в канала си в Telegram той коментира изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че „конфликтът в Украйна е най-опасният момент за Европа след Втората световна война и не може да се позволи на Русия да спечели“.

"Той има лоша памет. Забрави кой спечели тогава, във Втората световна война. Историята ще се повтори", написа Медведев.

По-рано Столтенберг заяви още, че "НАТО се стреми да предотврати прерастването на конфликта в Украйна в голяма война". Той добави, че „това, което се случва в Украйна, е ужасно, но ще бъде много по-лошо, ако започне война в Европа между Русия и НАТО, така че държавите от блока помагат на Украйна с оръжие, пари, оборудване, но техните войници не влизат територията на тази страна.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки думите, посочи, че именно агресивната политика на НАТО спрямо Русия е провокирала напрегната ситуация в Европа. Според говорителя на Кремъл Москва не е съгласна с оценката на Столтенберг за събитията в Украйна. Песков подчерта, че истинската заплаха за световния ред е превратът в Украйна през 2014 г., организиран от страните-членки на Алианса.