Емилиян Гебрев: Нищо не се прави, за да се разследва
Секция: ИКОНОМИКА
05 Август 2022 05:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емилиян Гебрев: Нищо не се прави, за да се разследва

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Емилиян Гебрев, каза че самият взрив в Карнобат в склада не е видял. „Нашият склад гръмна на 31-ви, вчера във Франция гръмна завод, на път за тук в Германия се получи информация, че непосредствена близост до Берлин е гръмнал друг склад. 2011 г. имахме склад, който се взриви, след това поредица от складове се взривяваха на ВМЗ-Сопот, в Арсенал и т.н., много неща се случиха с другите заводи, с мен самия, а и с притежаваните от мен заводи - ЕМКО и Дунарит".

Няма как да разберем има ли нещо ново по разследването, защото това е в правомощията на съответния разследващ прокурор, заяви Гебрев. „Аз, наблюдавайки това, което се случва там, имам притеснение, че най-големите доказателствени материали се изземват и нямам сигурност къде отиват те и какво ще се случи с тях".

Затова апелирам към вътрешния министър, ако е възможно, да се направи всичко възможно тези доказателствени материали да не изчезнат, апелира Гебрев.

Тръгвайки от 2011 г., минавайки през чешката складова база, през отравянията 2015 г., през саботажите във ВМЗ Сопот, не сме далеч от мисълта, че е замесена Русия, но това може да каже само прокуратурата, заяви Гебрев. „Жалкото е, че нищо не се прави, за да се разследва. Протакат се много разследванията, времето да мине, давността да мине, хората да забравят".