Гълъб Донев: Обявяваме търг за краткосрочни доставки на втечнен газ
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2022 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гълъб Донев: Обявяваме търг за краткосрочни доставки на втечнен газ

/КРОСС/   За да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ, следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено отоплението ни до края на отоплителния сезон. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев на заседание на Министерския съвет.

"Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги. Още утре Министерството на енергетиката съвместно с Министерството на финансите ще изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз", за да бъде дружеството в състояние да обезпечи финансово газовите доставки", добави той. Припомняме, че вчера беше създаден кризисен щаб за енергетиката.

"От кризисния щаб очаквам реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения. Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии", добави служебният премиер.