Димитър Маргаритов: Цели се всяване на паника заради ситуацията с газа
Секция: Коментари
05 Август 2022 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Маргаритов: Цели се всяване на паника заради ситуацията с газа

/КРОСС/ Водили са се разговори при президента за евентуално въвеждане на извънредна ситуация заради ситуацията с газа. Това каза в BTV „Тази сутрин" бившият заместник-министър на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов. Имало е консултации с правни експерти за поставяне на въпроси какви са условията за въвеждане на подобно положение, добави той. Според него се цели всяване на паника.

Беше споделено от участници в тези срещни, че подобни формати са се състояли от президентската институция. Правят някакви други неща и аз ви казвам, че не мога да коментирам дали всички хора, които са назначени в последния ден и половина - са професионалисти, каза още Маргаритов. Според в състава на служебния кабинет се усеща реваншизъм, коментира още той.

По темата с освобождаването си от поста на зам.-министър, Маргаритов коментира, че той не е уволнен заради това, че съм допуснал някакво нарушение, а съм освободен като ненужен по-скоро. Очевидно съм нежелан да съм част от екипа, който да продължи работата в прилагането на мерките за защита на потребителите, но аз не съм обиден от това - напротив. В последните седем години потребителската тема ми стана достатъчно близка, за да мога да изповядвам тези ценности независимо в какво качество съм, а може би още по-добре и като обикновен гражданин, коментира Маргаритов.