Мая Манолова: На служебния кабинет се гледа като правителство на спасението
Секция: Коментари
06 Август 2022 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: На служебния кабинет се гледа като правителство на спасението

/КРОСС/  Обществото има огромни очаквания към служебния кабинет. Такова мнение изрази председателят на „Изправи се.БГ" Мая Манолова в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS.

„На него се гледа като правителство на спасението, защото инфлацията у нас е най-висока от всички страни членки на ЕС. Хората изнемогват, доходите не са мръднали със стотинка", каза тя.

Относно цените на горивата у нас, Манолова каза следното:

„ Управляващите взеха хората за овце, които не четат и не се информират, че цените на бензина и на дизела са надути абсолютно изкуствено и спекулативно. В момента руският сорт петрол Urals, който се обработва в рафинерията в Бургас, е на същата цена, на която беше и през есента, когато цената на дизела и бензина беше 2,40-2,50 лв. Абсолютна спекула. В крайна сметка българските граждани наистина са третирани като стадо, което трябва да бъде баламосвано, ограбвано и да мълчи. Мълчанието на агнетата! Така се представя всяка власт. Не само четворната коалиция, преди това и самият Борисов не внесе един лев данъци в държавната хазна".

„Страната ни има представител в управителния орган на „Лукойл Нефтохим". Оказва се, че въпросното лице не е представило нито един доклад в съответното министерство за това какво се случва в управлението на това дружество, в което държавата е съакционер и държател на златната акция. Освен това, „Лукойл Нефтохим" е дала възможност на друга частна фирма, регистрирана в Швейцария, да преработва евтин уралски петрол. Тя продава прескъпо на бензиностанциите у нас, а купува евтино от руските танкери", каза още Манолова.

И призова да се направи проверка на рафинерията и на фирмите, които оперират с покупка и продажба на горива.

По думите й каузата на „Изправи се.БГ" е горива на цена 2,40-2,50 лв. след изборите.