Пресконференция на Лява платформа „Прогрес“
Секция: ПОЛИТИКА
06 Август 2022 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пресконференция на Лява платформа „Прогрес“ За силна и модерна лява алтернатива в България!

/КРОСС/ На пресконференция на 7 август от 12:40 ч. в Национален студентски дом, гр. София: конферентна зала „8-и декември" / тераса, Лява платформа „Прогрес":

ще призове за общи действия на леви избиратели, работници, пенсионери, интелектуалци и политици за ярко ляво представителство в политическия живот;
ще изиска от претендентите за властта вляво да заемат позиции и формулират леви послания и политики: истински социална, солидарна, справедлива и демократична алтернатива за бъдещето на България;
ще представи своя характер и бъдещи намерения, простиращи се отвъд предизборната битка и тясната електорална политика.
От 11:00 ч. на същото място пресконференцията ще бъде предшествана от Дискусия за актуалната обществено-политическа ситуация и задачите пред една модерна и обединена левица. Дискусията е провокирана от реалната перспектива тази есен почти две трети от Български граждани да бъдат изхвърлени зад борда на представителството и политическия живот в резултат на поредните безпринципни коалиции, придържането към въображаем център и налагането на все по-десни икономически и социокултурни политики. Все повече хора търсят надежда за бъдещето си в България и в Европейския съюз, нуждаят се и изискват справедливо преразпределение на благата; разчитат на здрави институции, работещи близо до тях и в тяхно име и очакват действителни възможности за демократичен живот.

Поредните парламентарни избори са знак за дълбока криза на партийността, представителството и политиката изобщо. Най-пострадалите от тази криза - гражданите с ляво самосъзнание, сред които и членовете и поддръжниците на БСП; отчаяните от липсата на алтернатива; обезправените, работещите бедни и унижаваните от десетилетия управление в името на натрупване на богатство за малцина - държат ключа към преодоляването ѝ и към решаване на най-спешните проблеми в обществото.

Лява платформа „Прогрес" е неформално обединение на граждани и организации за натиск върху партиите, политиците и претендентите за власт вляво да предприемат курс към изграждането на единна, силна и модерна лява алтернатива в България.