В Чепеларе се изявяват младежи от няколко града, обединени против зависимостите
Секция: КУЛТУРА
06 Август 2022 18:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Чепеларе се изявяват младежи от няколко града, обединени против зависимостите

/КРОСС/  Днес от 17 часа в НЧ "Родопска искра 1880" 5 младежки групи от няколко града в България ще представят форум театър на тема: „Превенция на различни форми на зависимости". Форум театърът е една изключително креативна форма за превантивно действие и въздействие върху подрастващото поколение чрез арт техники.

Ще участват младежи от възрастова група 15-19 години от гр. Чепеларе - ученици в ПГТГСС «Н.Й.Вапцаров», гр. Златоград - ЦПЛР ОДК, Перник фондация „ПУЛС", ЦПЛР ОДК гр. Перник и гр. Златарица. Проектът „АЗ, ВМЕСТО ТИ", финансиран от Министерството на младежта и спорта, Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2022г. се изпълнява от експерти на театър „ЦВЕТЕ" в периода 30.07-03.08 и 03.08.-07.08.2022г.

На 2 август в читалище «Родопска искра» в Чепеларе отново имаше представления младежи на тема: „Превенция на различни форми на зависимости", изключително креативна форма за превантивно действие и въздействие върху подрастващото поколение чрез арт техники.

Подготвените по време на всеки от тренингите пет младежки форум театрални представления свързани с наркозависимостта и влизайки в ролята на жертва бяха представени в читалището. Ключова е ролята на обществото във възпитанието и израстването на младежите в днешния свят на различни и тежки зависимости. Това се опитват да докажат участниците в проекта.