Топалова загуби само 4 гейма по пътя към дебютен финал за сезона
Секция: СПОРТ
06 Август 2022 19:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топалова загуби само 4 гейма по пътя към дебютен финал за сезона

/КРОСС/  Настоящата седмица се развива превъзходно за българските представители, откакто Виктория Томова доближи до полуфиналите на шампионата в Гроджиск Мазовецки и си обезпечи дебют в топ 100, а Адриан Андреев също е част от финалната четворка на конкуренцията в швейцарския град Вецлар. Четвъртата ни ракета при дамите Гергана Топалова също към този момент стартира да възстановява своята форма и през днешния ден се класира за дебютен край на W25 шампионата в Агадир (Мароко), откакто не остави шансове на международната №547 Лексис Стивънс, надделявайки с безапелационното 6:1 6:3.

В борба за трофея българката ще се изправи против поставената под номер четири Анджелика Моратели. Още през цялото време пловдивчанката доминираше в разиграванията от дъното на корта и на бърза ръка реализира пробив в дебютното подаване на нидерландката, след което продължи да пласира ударите си надълбоко в противниковата половина, дочаквайки неточност от Стивънс, с цел да дублира преднината си от брейк и да поведе в обособените елементи.

Нашето момиче придвижи господството си на корта и във втория сет, където още веднъж можехме да я забележим да влиза нападателно в разиграванията още с ретура и да основава проблеми в сервис геймовете на съперничката. Въпреки това Стивънс съумя да се задържи в резултата до 3:3, само че след това Топалова увеличи равнището си и реализира два пробива, които ? осигуриха крайния триумф.