Весела Лечева: Участието ми в служебния кабинет е в лично качество
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2022 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Весела Лечева: Участието ми в служебния кабинет е в лично качество

/КРОСС/ Получих поканата от президента Румен Радев. Проведохме разговор за проблемите в спорта и как да се решат. Аз съм била в различни качества в сферата на спорта. Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ служебният министър на спорта Весела Лечева. Тя уточни, че е поела поста, за да защити интересите на спорта. Лечева добави, че е приела болезнено реакцията на БСП за участието й в служебния кабинет.

Като член на БСП съм работила за разширяването на влиянието й. Била съм активен участник. Днешното ми участие в служебния кабинет е в лично качество. При всички случаи отговорността се носи от служебното правителство, посочи тя.

Служебният министър на спорта допълни, че президентът Радев е подкрепял социалистите и членовете на БСП и не се е намесвал в решенията на партията.

Аз не чувствам угризения, че съм накърнила имиджа на БСП. Работата ми е била показателна по отношение на изборните ми резултати. Във всички кампании сме печелили изброите и то в най-тежките времена на БСП, когато ГЕРБ беше във възход, подчерта тя.

Министрите Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев няма да могат да вземат участие в изборите през октомври, тъй като са част от служебния кабинет.