Важно за всички, които смятат да тръгват към морето с автобус!
Секция: Туризъм
10 Август 2022 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Важно за всички, които смятат да тръгват към морето с автобус!

/КРОСС/ В летния сезон и заради интереса към морските ни курорти не достигат свободни места в автобусите.

Справка в електронната система на една от компаниите показа, че за днес няма места в посока Южното Черноморие, а за дестинации на Северното Черноморие все още могат да бъдат купени билети.

Една от причините да се пълнят автобусите е поскъпването на горивата, което води до по-малко използване на лични автомобили, предаде БНР.

Заради засиления интерес на пътуване в посока от столицата към морето една от компаниите вече два пъти е увеличила броя на автобусите по тези направления, каза Теодора Велева от отдел "Маркетинг" в автобусната фирма.

Осигуряването от страна на превозвача на допълнителни автобуси по дадено направление трябва да отговаря на редица условия, за да се избягват ситуации с препокриването на линии обясни още тя:

"Нашата компания има 17 курса, които ежедневно тръгват от Централна автогара София към Черноморието. Към тях трябва да се прибавят и автобусите, които тръгват от Пазарджик, Пловдив, Ямбол и от Плевен също ежедневно в посока към Черноморието. Също така сме пуснали и извънредни автобуси, които подпомагат трафика, особено през уикенда, когато интересът на пътниците е доста по-засилен. Стартирането на извънредна сезонна линия, не е така лесно. Не е като да си извадиш личния автомобил от гаража и да тръгнеш към морето. Това се регулира от закон, тъй като има доста редовни линии и не може честотата на предлаганите превози да бъде така безгранична".

Според интереса на пътниците резервациите на билети за Слънчев бряг, Бургас и Синеморец трябва да се прави 4 - 5 дни преди пътуването, а за Ахтопол ден, два по-рано.

Мнението и на управителя на Централната автогара в София Иван Мирославов: "Среща се едно натоварване във всички посоки в страната и това, може би е част от високата цена на горивата".