Криворазбраната женска еволюция
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Август 2022 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Криворазбраната женска еволюция

/КРОСС/ Докато гледах вчера снимката на кралицата на Испания - Летисия с рокля от Зара за 25 евро и си спомних преди две седмици какво зрелищно изхвърляне видях на псевдо мутреси в курорта Лозенец, та се запитах- какво за Бога не ни е наред?

Картинката, която видях тогава толкова силно се запечати в гравата ми, че още усещам неприятния вкус на мастилото. На инак приятния бар на плажа се движеха силиконови бюстове и устни, 90% от жените бяха облечени от модерна и скъпа линия бански (не споменавам името, за да не правя реклама), държаха в ръцете си едни и същи скъпи телефони и всяка една от тях се държеше сякаш е центъра на света. В ресторантите вечер дори още по-фрапиращо. Панаир на суетата. Това далеч не се случва само в този курорт, а навсякъде у нас. Има една изкривена представа за женственост и стил, които биват измествани от курвенско поведение, което явно трябва да е много секси.

И тук изобщо не става дума защо са облечени за стотици хиляди левове. Като ценител на модата и красивите дрехи знам, че няма нищо по-повдигащо самочувствието за една жена от красива маркова рокля, съчетана с красиви маркови обувки. Проблемът тук е в начина на приемане на нещата. Тези самозабравили се псевдо мутреси имат една едеинствена цел - да облекат марковите неща, да се начервосат до небесата и да се покажат пред публика - сякаш са стока за купуване (а може би са...).

При това го правят с такова велико самочувствие, чак Мис Свят може да им завиди. Сякаш няма по-късно през нощта да си легнат с някой чичко паричко, който да бъде привлечен като поредния спонсор. Болното е, че тези български жени не са изключение, а са масовка. И това е адски жалко. Няма я нежната страна, женската, която ще привлече истински един мъж, ще го предизвика. Често го няма и стилът. Няма го себеуважението и чувството за достойнство.

Слава Богу не всички са такива. Има много българки, които са по-успели и изкарват повече пари от мъжете си. Има такива, които не разполагат с много пари, но притежават стил и себеуважение. Тях обаче няма да ги видите в горепосочената смехотворна картинка. По-скоро ще ги видите подобно на кралица Летисия - с красива рокля, която са облекли, защото наистина им харесва, а не защото е еди каква си марка, с широки усмивки и ведри очи.

Ще се забавляват истински, а няма да стоят като скумрии.

Ще ги познаете по поведението, че не са обременени с манията за величие (макар и някои от тях да са велики личности).

Иска ми се да виждам повече такива жени!

И затова продължавам да се питам - какво за Бога не ни е наред?!

Източник: Lupa.bg