Слънце над западните райони, облаци и дъжд на изток
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2022 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънце над западните райони, облаци и дъжд на изток

/КРОСС/ Днес преди обяд над Западна България облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. През целия ден над източната половина от страната облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София - около 27°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от Западна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. На изток облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, във вторник и сряда не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Ще е почти тихо. В сряда за кратко в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават, максималните в четвъртък ще бъдат между 32 и 37 градуса.