Путин: Русия е готова да предложи на своите съюзници разнообразни оръжия
Секция: Русия
15 Август 2022 18:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия е готова да предложи на своите съюзници разнообразни оръжия

/КРОСС/ Русия е готова да предложи на своите съюзници и партньори разнообразно оръжие - от стрелково до бронирана техника и артилерия, авиация, каза руският президент Владимир Путин, говорейки в понеделник на откриването на форума "Армия-2022" в парк "Патриот", предава ТАСС.

„Русия искрено цени исторически силните, приятелски, истински доверителни връзки с държавите от Латинска Америка, Азия и Африка и е готова да предложи на своите съюзници и партньори най-модерните видове оръжия - от стрелково оръжие до бронирани превозни средства и артилерия, бойни самолети и безпилотни летателни апарати", каза Путин.

Руският президент благодари на руските производители на оръжия за тяхната работа за доброто на страната.

„Искам още веднъж да благодаря на руските оръжейници за оборудването на армията и флота с модерни оръжия, които днес работят за победа, за технологичното и индустриално развитие на цялата страна, на цяла Русия", коментира Путин.

Президентът припомни, че през 2022 г. в рамките на форума около 1,5 хиляди вътрешни организации на военно-промишления комплекс ще представят повече от 28 хиляди съвременни образци на военни продукти и продукти с двойна употреба.

„Възможностите за използване на руско въоръжение и техника ще бъдат показани тук, в Московска област, на полигоните Кубинка и Алабино, както и на полигоните на всички военни окръзи и Северния флот", добави Путин.