Високи температури днес, утре още по-горещо
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2022 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Високи температури днес, утре още по-горещо

/КРОСС/ Днес ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 33 и 38 градуса, в София около 33°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а след обяд ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър.

В петък ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса. През почивните дни със северозападен вятър ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

По-голяма е вероятността за интензивни явления по-късно през деня в събота в Западна, а през нощта срещу неделя и в Централна България. Температурите ще се понижават и в неделя максималните ще са от 24°-25° в западните райони до 32°-33° на изток. В неделя северозападният вятър ще се усили.